Realisatie

CISO

Chief Information Security Officer (CISO) is verantwoordelijk voor leiden en waarborgen van informatieveiligheid en cybersecurity binnen organisaties.

'Succesvolle ISO027001-certificering dankzij een ervaren Chief Information Security Officer (CISO)'

Klant:

Deze klant vervult een kritieke rol in de informatiestromen tussen overheidsinstanties nationaal en internationaal. Vanuit deze rol is aantoonbare compliance op gebied van informatiebeveiliging en privacywetgeving een harde eis.

De Uitdaging:
De klant was al een tijd bezig met een ISO27001 certificering, maar had moeite met het doorvoeren van de benodigde veranderingen. De beschikbare expertise was beperkt aanwezig en sloot niet optimaal aan bij de bedrijfscultuur, waardoor veel veranderingen een lange doorlooptijd hadden bij de implementatiefase.

Onze aanpak:
LANconsult leverde de benodigde expertise via een interim Chief Information Security Officer (CISO). Door zijn ruime ervaring in te zetten, konden we de klant alternatieven bieden voor de gekozen opzet. Die alternatieven sloten beter aan bij de bestaande bedrijfsprocessen. Daardoor was de acceptatie van veranderingen veel groter, en konden we met minimale inspanning voldoen aan de ISO-normen. Het bedrijfssysteem dat zo ontstond, sluit nu optimaal aan bij zowel de ISO27001-norm als bij de organisatie.

Een volgende keer:
Zorg dat je in de organisatie een brede groep stakeholders meeneemt in verandertrajecten op het gebied van informatiebeveiliging. Alleen zo krijg je commitment voor de opgestelde maatregelen en maak je de organisatie eigenaar van deze veranderingen.

Resultaat voor de klant:
Middels de ISO027001-certificering kan onze klant aan haar relaties aantonen in control te zijn op het gebied van informatiebeveiliging. Dit geeft extra vertrouwen in de organisatie en in hun oplossingen, en maakt het mogelijk voor onze klant om een vertrouwenspartner te zijn en blijven voor haar relaties.